Opleiding en Training

Manipulatie, Psychische Ziekten en Maatwerktrainingen

Wij verzorgen trainingen over uiteenlopende mensgerelateerde onderwerpen. Onze meest populaire trainingen van dit moment zijn:

Manipulatief Gedrag - Herkennen en Hanteren

Overal waar mensen samen leven en werken wordt over en weer invloed uitgeoefend. Maar sommigen zijn daar veel behendiger in dan anderen – en soms ook bereid om er veel verder in te gaan.

Manipulatie is de belangrijkste vorm van ongewenst gedrag naast agressie. Het is ook de meest voorkomende vorm, omdat ook een deel van de agressie eigenlijk manipulatief wordt gebruikt. Manipulatie is bewust en doelgericht gedrag. Wat betekent dat wie ermee geconfronteerd wordt, een schaakspel in wordt getrokken. En je zult dat spel moeten spelen, of je het leuk vindt of niet. Want wanneer je weigert om tegenzetten te doen, betekent dit automatisch dat je verliest.

 

 

Op het moment dat manipulatie in het spel is, werken de gewone gespreks- en communicatietechnieken niet meer. Deze kunnen dan zelfs ineens averechts gaan werken, omdat een manipulator er heel goed in is om deze juist tegen iemand te gebruiken.Alleen specifieke tegenzetten zijn dan nog effectief.

In de training ‘Manipulatief Gedrag Herkennen en Hanteren’ leert men hoe manipulatie werkt, en hoe het onschadelijk kan worden gemaakt. Hierbij worden alle niveaus van manipulatie besproken, van de meest eenvoudige tot aan de zwaarste vormen. En natuurlijk wordt er ingegaan op de essentiële stappen van de contramanipulatie, waarbij er de kans wordt geboden om deze te oefenen, en om voorbeeldsituaties vanuit de praktijk in te brengen.

Omgaan met mensen met Psychische Ziektebeelden

Het aantal mensen dat lijdt onder psychische problemen of psychiatrische ziektebeelden neemt opvallend snel toe. Wat betekent dat iedereen die met mensen werkt, er steeds meer mee te maken krijgt.

De workshops en trainingen van Cheprion BV over dit onderwerp geven essentiële maar vooral hele praktische informatie: wat bestaat er op dit gebied allemaal, en wat kan men tijdens het werk tegenkomen? Wat betekent zo’n aandoening voor degene die eraan lijdt, en wat betekent het voor u? Wat kunt u het beste doen wanneer u met iemand te maken krijgt die hieraan lijdt, en wat vooral niet? Hoe kunt u een gesprek het beste voeren? Wat zijn de valkuilen en de risico’s op zo’n moment? En vooral ook: wat zijn de alarmbellen; de signalen dat er iets ernstig mis aan het gaan is?

 

Wist u bijvoorbeeld al dat:

Een aantal psychische aandoeningen ‘fluctuerende’ ziektebeelden zijn, die soms jaren lang ongemerkt aanwezig kunnen zijn om zich dan ineens onverwacht weer te uiten?

Dit heeft tot gevolg dat je mensenkennis niet werkt bij het inschatten van mensen met dit soort aandoeningen. Omdat hier geen enkel teken van aanwezig hoeft te zijn, tot aan het moment dat de ziekte weer de kop opsteekt.

Over de Inhoud

De inhoud van de presentaties is altijd afgestemd op de praktijksituatie van de deelnemers, zodat het nooit een ‘abstract verhaal’ is. Afhankelijk van het werkterrein van de cursisten kan de training of workshop op specifieke problemen of (werk)situaties worden toegespitst.
Verder wordt er ruimschoots gelegenheid gegeven om vragen te stellen en situaties uit de eigen werkpraktijk in te brengen.

Over de Presentaties

Onze presentaties over Manipulatie en Psychische Ziekten variëren van workshops met een tijdsduur van 2 – 2 ½ uur, tot aan volledige tweedaagse opleidingen.
Zowel de workshops als de trainingen zijn heel praktisch en worden geïllustreerd met talloze praktijkvoorbeelden, zodat ze voor iedereen goed te volgen zijn ondanks achtergrond en opleidingsniveau.
Onze presentaties worden in-company verzorgd, en kunnen gehouden worden in het Nederlands, Engels en Duits.

Maatwerktrainingen

Verder verzorgen wij uiteenlopende opleidingen, die speciaal worden samengesteld naar de wensen en behoeften van onze klanten.

 

Voorbeelden hiervan zijn trainingen in het hanteren van agressie, het herkennen en voorkomen van overbelasting, of onze opleiding in de begeleiding van burn-out voor bedrijfsartsen.

 

Heeft u een mensgerelateerd onderwerp waar u meer informatie over wilt of uw medewerkers in op wilt laten leiden? Neem contact met ons op om te overleggen over de mogelijkheden.

Contactgegevens

Neem contact op voor meer informatie: