Neurotraining en Stress-scan

Objectief meten en vaardigheden vergroten

Stress-reactiviteitsscan©

Tijdens een Stress-scan worden registraties gemaakt van onder meer de hersenactiviteit, in een gestandaardiseerde testprocedure. Hiermee kan niet alleen maar de intensiteit van iemands stressreacties objectief in kaart worden gebracht, maar ook de zogeheten ‘stressoren’, de factoren die voor de stress verantwoordelijk zijn. Zelfs de subtiele lichamelijke stressreacties kunnen hiermee on kaart worden gebracht – iets waar de cliënt zelf zich in de regel niet bewust van is, maar die wel belangrijke aanwijzingen bieden voor mogelijke gezondheidsschade op de langere termijn.

 

Onze Stress-reactiviteitsscan© is door cliënten wel eens omschreven als een ‘mentale röntgenfoto’, omdat hij ze binnen een paar uur tijd meer inzicht in zichzelf gaf dan ze (in sommige gevallen) in jaren van therapie hadden gekregen. Een extra voordeel hierbij is dat ervaringen die meestal als ‘vaag’ en subjectief worden ervaren, hiermee objectief en aantoonbaar in beeld kunnen worden gebracht.

Neurotraining

Neurotraining gaat letterlijk een aantal niveaus dieper dan gewone training of begeleiding. Dit betekent namelijk dat specifieke delen van het zenuwstelsel doelgericht ontwikkeld worden, om daarmee nieuwe vaardigheden te kweken.

 

Door gebruik te maken van speciale medisch gekwalificeerde neurotrainingsapparatuur, hebben wij onder meer Luchtverkeersleiders van luchthaven Schiphol Amsterdam geholpen om immuun te worden tegen stress, hebben wij mensen in beroepen waarin ze onder hoge druk moeten kunnen blijven functioneren (zoals advocaten en managers) in staat gesteld om een kalm en helder hoofd te houden op crisismomenten, en hebben wij de prestaties van topsporters opgevoerd door ze beheersing over hun eigen innerlijke processen te geven.

 

Neurotraining heeft een solide wetenschappelijke basis, waar al veel gedegen onderzoek naar is gedaan. Toch zijn de principes hiervan alleen maar in beperkte, specialistische kringen bekend. Zodat er maar weinig partijen zijn die dit op een professionele en effectieve manier toe kunnen passen.Over de afgelopen twintig jaar hebben wij overduidelijk laten zien dat wij hier wel toe in staat zijn, en dat er met deze technieken opmerkelijke resultaten bereikt kunnen worden.

Contactgegevens

Neem contact op voor meer informatie: